رویینو
Halima
7 ساعت پیش

پاسخ هوش‌مصنوعی

با قد 165 و وزن 90 میشه با جراحی لاغر شد؟

من 22 سالم است قدم 1,65 است و وزنم 90 کیلو است . من خیلی تلاش ها برای لاغری کردم و قبلاً که شانزده سالم بود لاغر شودم کمی باز پس وزنم بالا را هی 10 کیلو وزنم بالا و پایین میشود بعد از زایمانم 80 کیلو شودم و فعلا دوباره بالا رفتم. و رژیم غذایی هم دیگر نمیتوانم بگیرم چون اشتهایم خیلی زیاد شده و اراده رژیم و ورزش را ندارم. آیا جراحی گزینه خوبی است؟

پاسخ‌ها1
پاسخ اولیه و اطلاعات کلیتولید شده توسط هوش مصنوعی رویینو

آنچه از سؤال شما متوجه شدم این است که موضوع دربارهٔ اضافه‌وزن پایدار، نوسان وزن مکرر بعد از رژیم‌ها و بارداری، و بررسی مناسب بودن جراحی لاغری در سن ۲۲ سالگی است.

آیا در شرایط شما جراحی لاغری می‌تواند گزینه مناسبی باشد؟

با توجه به قد ۱۶۵ سانتی‌متر و وزن ۹۰ کیلوگرم، شاخص توده بدنی شما (BMI) حدود ۳۳ است. این عدد در محدوده چاقی درجه یک قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی، جراحی لاغری «به‌صورت روتین» اولین انتخاب نیست، اما در برخی شرایط خاص می‌تواند بررسی شود.

به‌طور کلی، جراحی لاغری زمانی توصیه می‌شود که:

• BMI بالاتر از ۴۰ باشد

• یا BMI بالاتر از ۳۵ همراه با بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون، تخمدان پلی‌کیستیک شدید، یا آپنه خواب

• یا فرد چندین بار کاهش وزن ناموفق داشته و چاقی باعث اختلال جدی در کیفیت زندگی شده باشد

در BMI حدود ۳۳، معمولاً اولویت با روش‌های غیرجراحی اما پزشکی‌محور است.

چرا در سن شما باید با احتیاط به جراحی نگاه کرد؟

نکات مهمی وجود دارد که دانستن آن‌ها ضروری است:

• شما هنوز بسیار جوان هستید و بدن‌تان ظرفیت تنظیم متابولیسم را دارد

• بسیاری از جراحی‌ها غیرقابل بازگشت هستند

• اگر علت پرخوری و بی‌اشتهایی به رژیم ریشه‌ی هورمونی، روانی یا سبک زندگی داشته باشد، جراحی به‌تنهایی مشکل را حل نمی‌کند

• احتمال بازگشت وزن در صورت عدم تغییر رفتار غذایی بعد از جراحی وجود دارد

بنابراین جراحی اگر بدون آماده‌سازی درست انجام شود، می‌تواند بعداً پشیمانی به‌همراه داشته باشد.

چرا اشتها در شما زیاد شده و وزن مدام برمی‌گردد؟

بر اساس توضیحاتی که دادید، چند عامل محتمل وجود دارد:

• به‌هم‌ریختگی هورمون‌ها بعد از بارداری

• رژیم‌های سخت و مکرر در گذشته که متابولیسم را کند کرده‌اند

• پرخوری احساسی یا خستگی ذهنی از رژیم

• کم‌خوابی، استرس یا تغذیه نامنظم

• احتمال مقاومت به انسولین یا اختلالات هورمونی (حتی بدون علامت واضح)

تا زمانی که این عوامل بررسی و مدیریت نشوند، حتی جراحی هم تضمین‌کننده نتیجه پایدار نیست.

چه گزینه‌هایی قبل از جراحی ارزش امتحان دارند؟

قبل از تصمیم به جراحی، این مسیرها بسیار منطقی‌تر و کم‌خطرتر هستند:

• بررسی هورمونی کامل (تیروئید، انسولین، هورمون‌های زنانه)

• استفاده از رژیم‌های غیرمحدودکننده و پایدار (نه رژیم‌های سخت)

• درمان پرخوری احساسی با کمک روان‌شناس یا مشاور تغذیه

• دارودرمانی کنترل اشتها در صورت نیاز و با نظر پزشک

• برنامه غذایی ساده و قابل اجرا بدون نیاز به اراده شدید

• حتی پیاده‌روی سبک و منظم، نه ورزش سنگین

خیلی از افرادی با شرایط مشابه شما، بدون جراحی و فقط با اصلاح مسیر درمان، کاهش وزن پایدار داشته‌اند.

اگر بخواهیم واقع‌بینانه جمع‌بندی کنیم

• در حال حاضر، جراحی لاغری اولین و بهترین گزینه برای شما نیست

• علت اصلی افزایش اشتها و برگشت وزن باید شناسایی شود

• با درمان درست، هنوز شانس بالایی برای کاهش وزن بدون جراحی دارید

• اگر بعد از طی مسیر پزشکی و اصولی نتیجه نگرفتید، آن‌وقت می‌توان درباره روش‌های کم‌تهاجمی‌تر یا جراحی تصمیم‌گیری کرد

جمع‌بندی نهایی

با توجه به سن، BMI و سابقه نوسان وزن شما، جراحی لاغری در حال حاضر انتخاب ایده‌آلی نیست. تمرکز روی علت افزایش اشتها، اصلاح متابولیسم و انتخاب روش‌های پزشکی پایدار، هم ایمن‌تر است و هم شانس موفقیت بلندمدت بیشتری دارد.

این جواب توسط هوش مصنوعی و بر اساس تحلیل پاسخ‌های پزشکان رویینو به سوالات مشابه تولید شده است. مبنای نهایی، پاسخ مستقیم پزشکان به سوال شما است.
شما هم سوال دارید؟

از بهترین متخصص‌ها و پزشکان زیبایی رایگان پاسخ بگیرید.

تاپیک‌های مرتبط

تبادل نظر اسلیو معده
مجید بیاتیمجید بیاتی

سلام و عرض ادب بنده ۱۱۵ کیلو هستم و۲۵ کیلو اضافه وزن دارم میخام اسلیو معده انجام بدم هزینش چقدره ؟؟ ممنونم

3پاسخ
بهاربهار

با سلام من دلم میخواد جراحی اسلیو انجام بدم تو آندوسکوپی گاستریت شدید گزارش شده به نظرتون میتونم اسلیو کنم

4پاسخ
behnaz86bbbehnaz86bb

من بعد از ازدواجم خیلی چاق شدم، ولی چیزی که اذیتم میکنه اینه که همه بدنم به طور یکنواخت چاق شده. دیگه هیچ لباسی اندازم نیست و حتی راه رفتن هم برام سنگین شده. قبلا با رژیم جواب میگرفتم، ولی الان دیگه بدنم به هیچی واکنش نمیده.

3پاسخ
مریم

من ۱۴ سالمه و اضافه وزن شدید دارم و نمی‌تونم جراحی کنم تا لاغر شم. ورزش نمی‌تونم بکنم چون پاهام مشکل داره و درد میاد. یه راه حل بده.

5پاسخ
heliahelia

از وقتی یادم میاد همیشه بدنم تپل بوده، ولی یه سالی هست که چاقی کل بدنم شدیدتر شده. شونه‌هام، سینه‌هام، شکم و ران، همه با هم درگیرن. حتی موقع نشستن احساس خستگی دارم. نمی‌دونم این فقط چاقیه یا کم‌کاری یه چیزی مثل تیروئید یا متابولیسم.

3پاسخ
springspring

من ۲۹ سالمه و احساس می‌کنم دیگه از سر تا پام چاق شده. قبلاً فقط پایین‌تنم درشت بود ولی الان حتی بازو و صورتم هم خیلی پف کرده. رژیم می‌گیرم، چند کیلو کم می‌کنم ولی دوباره برمی‌گرده. نمی‌دونم مشکل از تغذیمه، خوابمه، یا یه چیز دیگست که باید پیگیری شه. خسته شدم واقعا دیگه.

3پاسخ
راه‌حل‌های مرتبط با این تاپیک
اسلیو معده
اسلیو معدهاسلیو معده
عکس های اسلیو معده

91 عکس قبل و بعد