رویینو
فرانک
22 ساعت پیش

پاسخ هوش‌مصنوعی

چرا با اینکه ویتامین دی پسرم نرمال بود براش آمپول 300000 زدن؟

سلام. من برای پسرم که ۱۵ سالشه آزمایش کلی گرفته بودم و چون موهاش میریخت بردم دکتر پوست و مو نشون دادم. دکتر با وجود اینکه ویتامین دی پسرم ۳۳/۶ بود و تو رنج نرمال بین ۳۰ تا ۱۰۰، گفت کمه و یه آمپول 300000 زدن. آیا خطر داره؟

پاسخ‌ها1
پاسخ اولیه و اطلاعات کلیتولید شده توسط هوش مصنوعی رویینو

آنچه از سؤال شما متوجه شدم این است که موضوع دربارهٔ تزریق آمپول ویتامین D با دوز ۳۰۰٬۰۰۰ واحد برای پسر ۱۵ ساله‌ای است که سطح ویتامین D او ۳۳.۶ بوده و در محدوده نرمال آزمایش قرار داشته است و نگرانی شما این است که آیا این تزریق می‌تواند خطرناک باشد یا نه.

آیا سطح ۳۳.۶ برای ویتامین D کم محسوب می‌شود؟

در بسیاری از آزمایشگاه‌ها محدوده طبیعی ویتامین D حدود ۳۰ تا ۱۰۰ نانوگرم در میلی‌لیتر گزارش می‌شود. بنابراین عدد ۳۳.۶ از نظر آزمایشگاهی در محدوده طبیعی قرار می‌گیرد.

با این حال بعضی از پزشکان برای سلامت بهتر پوست، مو و استخوان‌ها ترجیح می‌دهند سطح ویتامین D حداقل بالای ۴۰ یا حتی ۵۰ باشد، به‌خصوص در شرایطی مثل:

• ریزش مو
  • رشد سریع در نوجوانی
  • کمبود آفتاب
  • یا سابقه کمبود ویتامین D

به همین دلیل ممکن است پزشک حتی با عددی کمی بالاتر از ۳۰ هم دوز تقویتی تجویز کند.

آمپول ویتامین D با دوز ۳۰۰٬۰۰۰ واحد

آمپول ۳۰۰ هزار واحدی ویتامین D یک دوز بالا ولی رایج است که در بسیاری از کشورها برای جبران سریع کمبود یا افزایش سطح ویتامین D استفاده می‌شود. نکات مهم:

• این آمپول معمولاً به صورت تک‌دوز تزریق می‌شود.
  • در نوجوانان و بزرگسالان گاهی برای شروع درمان کمبود یا افزایش سطح ذخایر بدن استفاده می‌شود.
  • اثر آن تدریجی است و طی چند هفته سطح ویتامین D را بالا می‌برد.

آیا این تزریق خطرناک است؟

اگر فقط یک بار تزریق شده باشد و پسر شما بیماری خاصی نداشته باشد، معمولاً خطر قابل توجهی ایجاد نمی‌کند. مسمومیت با ویتامین D معمولاً زمانی رخ می‌دهد که:

• دوزهای بسیار بالا به طور مکرر مصرف شوند
  • یا همزمان قرص‌های دوز بالا برای مدت طولانی استفاده شود

یک آمپول ۳۰۰ هزار واحدی به تنهایی در اغلب موارد باعث مسمومیت نمی‌شود.

علائمی که در صورت بروز باید توجه شود

عوارض جدی نادر است، اما اگر سطح ویتامین D خیلی بالا برود ممکن است علائمی دیده شود مانند:

• تهوع یا استفراغ
  • بی‌اشتهایی
  • یبوست
  • تشنگی زیاد
  • تکرر ادرار
  • ضعف یا بی‌حالی

اگر چنین علائمی ظاهر شود باید بررسی آزمایش کلسیم خون انجام شود.

برای اطمینان چه کاری می‌توان انجام داد؟

برای آرامش خاطر می‌توانید این اقدامات را انجام دهید:

• حدود ۶ تا ۸ هفته بعد از تزریق دوباره آزمایش ویتامین D بدهید.
  • در این مدت مکمل ویتامین D اضافی مصرف نشود مگر با تجویز پزشک.
  • مصرف طبیعی مواد غذایی حاوی کلسیم و آفتاب گرفتن معمول مشکلی ندارد.

ارتباط ویتامین D با ریزش مو

ویتامین D یکی از عوامل مؤثر در سلامت فولیکول مو است. اما در نوجوانان ریزش مو اغلب دلایل دیگری هم دارد مثل:

• کمبود آهن یا فریتین
  • استرس
  • ریزش موی ارثی زودرس
  • مشکلات هورمونی
  • رژیم غذایی ضعیف

به همین دلیل معمولاً پزشک علاوه بر ویتامین D، آهن، فریتین، تیروئید و برخی ویتامین‌ها را هم بررسی می‌کند.

جمع‌بندی

عدد ویتامین D پسر شما (۳۳.۶) در محدوده طبیعی آزمایشگاهی قرار دارد، اما برخی پزشکان برای بهبود وضعیت مو یا رسیدن به سطح مطلوب‌تر، دوز تقویتی تجویز می‌کنند. تزریق یک آمپول ۳۰۰ هزار واحدی در اغلب موارد خطرناک نیست و معمولاً باعث مسمومیت نمی‌شود، به‌خصوص اگر مصرف مکرر مکمل وجود نداشته باشد. بهترین کار این است که ۶ تا ۸ هفته بعد آزمایش مجدد انجام شود و در این فاصله از مصرف مکمل اضافی ویتامین D خودداری شود.

این جواب توسط هوش مصنوعی و بر اساس تحلیل پاسخ‌های پزشکان رویینو به سوالات مشابه تولید شده است. مبنای نهایی، پاسخ مستقیم پزشکان به سوال شما است.
شما هم سوال دارید؟

از بهترین متخصص‌ها و پزشکان زیبایی رایگان پاسخ بگیرید.

تاپیک‌های مرتبط

تبادل نظر محلول و دارو برای مو
ستایشستایش

چیکار کنم موهام پرو رشدش بره بالا و موخوره هاش بره و اینکه اگه قرص بخورم موهای زائد بیشتر نمیشه ؟

1پاسخ
Sh jSh j

سلام من ۲۷سالمه الان هفت ماهه که موهام بشدت میریزه یعنی هر سری دست داخل موهام میکنم میریزه. الان یک هفتس که شامپو فورکاپیل و سرم مو فورکاپیل میزنم. داخل حمام ریزشم کم شده ولی بیرون هنوز زیاد هست. ازمایش هامم نرمال بود واقعا دلیلش نمیفهمم. و رشد قدی هم نداره موهام

1پاسخ
ZHRAZHRA

من‌موهام‌لخته کف‌سرمم‌پوسته پوسته و چرب میشه چه شامپویی پیشنهاد میدین؟

1پاسخ
زهرازهرا

سلام وقت بخیر من تار موهام نازکه موهام ریزش داشت، رفتم دکتر پوست و مو بهم قرص دوتاستراید داده شبی یه دونه خوردم الان ریزشم قطع شده. جلو موهام فقط کم پشته چیکار کنم بهتر بشه؟ مصرف این قرص مشکلی نداره؟

1پاسخ
ZiziZizi

راه درمان اینکه پوست سرم پوست پوست میشه و جنس موهام خشکه چیه از هر شامپو که استفاده میکنم تا دوهفته خوبه دوباره شروع میشه چه چیزی درمان قطعی داره

1پاسخ
پارساپارسا

سلام من از درمارولر و تونیک تقویت ریش استفاده میکنم ولی با این وجود ریش هام در نمیاد سنمم۱۷هست

1پاسخ
راه‌حل‌های مرتبط با این تاپیک