رویینو
لی لی
27 مرداد 1403

پاسخ هوش‌مصنوعی

پاسخ دکترها

با قد 168 و وزن 80 میخوام لاغر بشم

سلام ۳۳ سالم قد ۱۶۸ وزن ۸۰ چطور لاغرشم

پاسخ‌ها2
پاسخ اولیه و اطلاعات کلیتولید شده توسط هوش مصنوعی رویینو

آنچه از سؤال شما متوجه می‌شوم این است که موضوع درباره‌ی کاهش وزن اصولی و مؤثر برای شما با سن ۳۳ سال، قد ۱۶۸ سانتی‌متر و وزن ۸۰ کیلوگرم است.

با این مشخصات، شاخص توده بدنی (BMI) شما حدود 28.3 است که در محدوده‌ی اضافه‌وزن قرار دارد و اگر هدف‌تان رسیدن به وزن سالم باشد، کاهش حدود 8 تا 12 کیلوگرم برایتان مناسب خواهد بود.

در ادامه، یک برنامه‌ی علمی، کاربردی و متناسب با سن، قد، وزن و شرایط رایج زندگی بزرگسالی ارائه می‌دهم که بدون فشارهای غیرمنطقی یا رژیم‌های سخت، به کاهش پایدار و سالم وزن منجر می‌شود.

اصول کلیدی برای کاهش وزن موفق و پایدار

برای لاغر شدن واقعی و ماندگار، سه محور اصلی باید با هم پیش بروند:

تغذیه صحیح

هدف این است که بدون گرسنگی کشیدن، کالری دریافتی شما کمتر از کالری مصرفی باشد.

توصیه‌های غذایی کاربردی:

• مصرف برنج، نان سفید و قند را نصف کنید، اما حذف نکنید.

• به جای آن از منابع با فیبر بالا مثل نان سبوس‌دار، جو دوسر، سبزیجات و حبوبات استفاده کنید.

• پروتئین را در هر وعده داشته باشید (تخم‌مرغ، مرغ، گوشت کم‌چرب، ماهی، حبوبات).

• مصرف روغن‌های پنهان (مثل چیپس، سس مایونز، غذاهای سرخ‌شده، کره) را به شدت کاهش دهید.

• قند مایع ممنوع! نوشابه، آبمیوه صنعتی، شربت، قهوه با شکر را حذف کنید.

• آب زیاد بنوشید (۸ تا ۱۰ لیوان در روز). گاهی گرسنگی درواقع تشنگی است.

نمونه‌ی ساده‌ی رژیم روزانه برای شروع:

وعده نمونه غذا
صبحانه ۱ عدد تخم‌مرغ آب‌پز + ۱ کف دست نان سبوس‌دار + ۱ خیار + چای بدون شکر
میان‌وعده ۱ عدد میوه (سیب یا پرتقال) یا ۵ عدد بادام
ناهار ۵ قاشق برنج + خورش سبزیجات یا خوراک مرغ + سالاد بدون سس
عصرانه ماست کم‌چرب + دارچین یا دمنوش
شام تخم‌مرغ، سوپ سبزیجات، سالاد، یا املت ساده + ۱ کف دست نان

فعالیت بدنی هدفمند

ورزش نباید سنگین یا طاقت‌فرسا باشد، ولی باید منظم و هوشمندانه باشد.

بهترین تمرین‌ها برای شما:

• پیاده‌روی تند ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، ۵ روز در هفته

• تمرینات ساده‌ی چربی‌سوزی در خانه مثل اسکوات، دراز و نشست، پلانک (روزانه ۱۵ دقیقه)

• در صورت تمایل: ورزش‌های هوازی مانند طناب‌زنی، رقص، دوچرخه ثابت، یا استفاده از اپلیکیشن‌های ورزشی خانگی

نکته مهم: حتی بدون باشگاه رفتن، فقط با پیاده‌روی روزانه + اصلاح غذا، می‌توانید ماهانه ۲ تا ۴ کیلو کاهش وزن داشته باشید.

ذهن‌آگاهی و پایبندی

• برای کاهش وزن پایدار، باید برنامه‌ای انتخاب کنید که بتوانید تا ۶ ماه ادامه دهید.

• هر روز خود را وزن نکنید؛ هفته‌ای یک بار کافی‌ست.

• هدف‌های کوچک تعیین کنید (مثلاً: در یک ماه اول فقط ۳ کیلو کاهش وزن).

• در صورت افت انگیزه، از دوستان، اپ‌های موبایل یا مربیان آنلاین کمک بگیرید.

مکمل یا دارو لازم است؟

در اغلب موارد با رژیم و ورزش کافی است، اما در صورت تمایل به کمک مکملی طبیعی و بی‌خطر، می‌توانید از موارد زیر (با مشورت پزشک یا داروساز) استفاده کنید:

• چای سبز یا قرص عصاره‌ی آن (افزایش چربی‌سوزی)

• سرکه سیب قبل از غذا (کمک به احساس سیری، کاهش قند خون)

• فیبر خوراکی مثل پسیلیوم یا مکمل گلوکومانان (کاهش اشتها)

جمع‌بندی نهایی

برای وزن شما، کاهش تدریجی و هدف‌دار با استفاده از تغذیه‌ی کنترل‌شده، فعالیت بدنی منظم و پایبندی ذهنی بهترین و ماندگارترین راهکار است. با پیاده‌روی روزانه و نصف‌کردن قند و برنج، بدون هیچ دارویی، در ۳ تا ۴ ماه می‌توانید ۸ تا ۱۰ کیلوگرم کم کنید و به وزن ایده‌آل برسید. مهم این است که آهسته ولی مداوم باشید و تسلیم رژیم‌های زودگذر و محدودکننده نشوید.

این جواب توسط هوش مصنوعی و بر اساس تحلیل پاسخ‌های پزشکان رویینو به سوالات مشابه تولید شده است. مبنای نهایی، پاسخ مستقیم پزشکان به سوال شما است.
مجتبی هاشم زاده
دکتر مجتبی هاشم زاده
جراح عمومی
28 مرداد 1403

سلام. برای کاهش وزن، ترکیبی از رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی مداوم اهمیت دارد. توصیه می‌کنم که با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا برنامه‌ای سازگار با نیازهای تغذیه‌ای و هدف‌های کاهش وزن شما تنظیم شود. همچنین، شرکت در فعالیت‌های ورزشی می‌تواند به حفظ انگیزه شما کمک کند. برنامه‌ریزی برای ورزش منظم، مثلاً حداقل ۳۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید در اکثر روزهای هفته، می‌تواند تاثیر به سزایی در دستیابی به اهداف وزنی‌تان داشته باشد.

شما هم سوال دارید؟

از بهترین متخصص‌ها و پزشکان زیبایی رایگان پاسخ بگیرید.

تاپیک‌های مرتبط

تبادل نظر اسلیو معده
مریم

من ۱۴ سالمه و اضافه وزن شدید دارم و نمی‌تونم جراحی کنم تا لاغر شم. ورزش نمی‌تونم بکنم چون پاهام مشکل داره و درد میاد. یه راه حل بده.

2پاسخ
heliahelia

از وقتی یادم میاد همیشه بدنم تپل بوده، ولی یه سالی هست که چاقی کل بدنم شدیدتر شده. شونه‌هام، سینه‌هام، شکم و ران، همه با هم درگیرن. حتی موقع نشستن احساس خستگی دارم. نمی‌دونم این فقط چاقیه یا کم‌کاری یه چیزی مثل تیروئید یا متابولیسم.

3پاسخ
springspring

من ۲۹ سالمه و احساس می‌کنم دیگه از سر تا پام چاق شده. قبلاً فقط پایین‌تنم درشت بود ولی الان حتی بازو و صورتم هم خیلی پف کرده. رژیم می‌گیرم، چند کیلو کم می‌کنم ولی دوباره برمی‌گرده. نمی‌دونم مشکل از تغذیمه، خوابمه، یا یه چیز دیگست که باید پیگیری شه. خسته شدم واقعا دیگه.

3پاسخ
موسوی

قد من ۱۵۵ و وزنم بعد از زایمانم سال ۹۶ بین ۶۵ تا ۷۲ متغیر بوده. سال ۱۴۰۱ با رژیم تونستم وزنم رو تا ۵۸ بیارم اما حالات صورتم بهم ریخت و رژیم رو رها کردم، اما رعایت داشتم. متاسفانه از تابستون ۱۴۰۳ رعایت غذایی نداشتم و عدم تحرک، هردو باعث شد تا وزنم تا ۷۴ اضافه شه. الان یه ماهه ورزش رو شروع کردم، اما

7پاسخ
مدینه

سلام، من میخوام یه عمل انجام بدم که ۵۰ درصد معده‌مو بردارم، آیا همچین چیزی امکان‌پذیره؟ 

5پاسخ
سین

سلام، یه مکمل به اسم «ویت مث» بهم دادن و گفتن که برای لاغری خوبه. واقعاً ویت مث لاغر می‌کنه یا چاق؟

4پاسخ
راه‌حل‌های مرتبط با این تاپیک
اسلیو معده
اسلیو معدهاسلیو معده
عکس های اسلیو معده

91 عکس قبل و بعد