رویینو
🌸 zeinab 🌸
25 اردیبهشت 1403

پاسخ هوش‌مصنوعی

پاسخ دکترها

با مشکلات عروقی پا و زخم ها ی شدید در ساق پا و وزن 170 کیلو چه عملی پیشنهاد میکنید؟

با سلام و احترام . برادری ۶۱ ساله دارم به وزن ۱۷۰ کیلو و قد ۱۸۸ .چند سال پیش با رژیم حدود ۲۰ کیلو وزن کم کرد ولی دو سال پیش به دلیل مشکلات عروقی پا و زخم ها ی شدید در ساق پا دچار محدودیت حرکتی شده و دکتر تاکید کرده که وزنش را باید کم کند. از انجاییکه ایشان در تهران زندگی نمی کند و خواهان عمل جراحی است چه عملی را پیشنهاد میکنید؟

پاسخ‌ها3
پاسخ اولیه و اطلاعات کلیتولید شده توسط هوش مصنوعی رویینو

آنچه از سؤال شما متوجه شدم این است که موضوع درباره انتخاب مناسب‌ترین روش جراحی لاغری برای برادرتان است که دچار چاقی مفرط (وزن ۱۷۰ کیلوگرم با قد ۱۸۸ سانتی‌متر) و محدودیت حرکتی به دلیل مشکلات عروقی پا شده‌اند.

انتخاب بهترین روش جراحی لاغری در بیماران با چاقی مفرط و مشکلات حرکتی

در چنین شرایطی، کاهش وزن سریع و مؤثر نه تنها برای سلامت کلی، بلکه برای بهبود زخم‌های پا و کاهش فشار روی سیستم عروقی ضروری است. وقتی بیمار توانایی تحرک کافی ندارد، رژیم و ورزش به تنهایی پاسخگو نیستند و مداخله جراحی منطقی‌ترین گزینه خواهد بود.

شاخص توده بدنی (BMI) برادرتان چقدر است؟

ابتدا باید بدانیم شاخص توده بدنی یا BMI چقدر است:

BMI = وزن (کیلوگرم) / (قد به متر × قد به متر)
BMI = 170 / (1.88 × 1.88) ≈ 48

این عدد نشان‌دهنده چاقی مفرط کلاس ۳ یا چاقی بیمارگونه (Morbid Obesity) است. در این مرحله از چاقی، جراحی‌های چاقی به عنوان درمان استاندارد و مؤثر شناخته می‌شوند.

بهترین گزینه‌های جراحی برای ایشان

با توجه به وزن بالا، سابقه زخم‌های عروقی پا، و محدودیت حرکتی، دو گزینه‌ی اصلی زیر توصیه می‌شوند:

1. بای‌پس معده (Gastric Bypass)

• یکی از مؤثرترین روش‌های جراحی چاقی.

• باعث کاهش شدید وزن در سال اول می‌شود.

• علاوه بر کاهش حجم معده، مسیر جذب مواد غذایی نیز تغییر می‌کند، که موجب کاهش کالری دریافتی می‌شود.

• تأثیر مثبت بر دیابت، فشار خون و مشکلات عروقی.

• نیاز به مصرف مکمل‌های ویتامین و پیگیری منظم پزشکی دارد.

2. اسلیو معده (Sleeve Gastrectomy)

• در این روش، حدود ۸۰٪ از معده برداشته می‌شود.

• حجم غذای مصرفی کاهش می‌یابد و اشتها نیز کم می‌شود.

• ساختار گوارشی تغییر نمی‌کند، بنابراین عوارض جذب کمتر است.

• انتخاب مناسبی برای بیمارانی است که ریسک بالا برای بای‌پس دارند یا در شهرهای کوچکتر زندگی می‌کنند که دسترسی به پیگیری‌های دقیق محدود است.

کدام روش برای برادر شما مناسب‌تر است؟

با توجه به:

• وزن بالا و شاخص BMI ۴۸

• محدودیت حرکتی به دلیل زخم‌های ساق پا

• نیاز به کاهش وزن سریع برای کاهش فشار عروقی

اگر برادرتان از نظر قلبی، کلیوی، و تنفسی در وضعیت مناسبی باشد، بای‌پس معده به عنوان گزینه اول پیشنهاد می‌شود، چون کاهش وزن بیشتری در مدت کوتاه‌تری ایجاد می‌کند و تأثیر مثبتی روی گردش خون دارد.

اما اگر شرایط جسمی یا دسترسی به مراقبت‌های پزشکی پیگیرانه محدود باشد، اسلیو معده گزینه‌ی ساده‌تر و ایمن‌تری است که همچنان کاهش وزن مؤثری دارد.

اقدامات پیشنهادی پیش از عمل

برای اینکه عمل ایمن و موفقیت‌آمیز باشد، باید اقدامات زیر انجام شوند:

• ارزیابی کامل توسط متخصص تغذیه، فوق تخصص گوارش، و جراح چاقی

• مشاوره قلب و عروق و انجام اکو و تست استرس

• بررسی وضعیت زخم‌های پا و عفونت فعال توسط متخصص عفونی و عروق

• آزمایش‌های خون کامل (آلبومین، ویتامین‌ها، قند خون، عملکرد کبد و کلیه)

توصیه‌های کاربردی برای شروع

• برادرتان بهتر است از هم‌اکنون با یک رژیم غذایی سبک‌تر و با کالری محدود شروع کند، حتی اگر تحرک ندارد.

• نوشیدن آب کافی و پرهیز از نمک، شکر و چربی‌های اشباع بسیار کمک‌کننده است.

• استفاده از مکمل پروتئینی با نظر پزشک برای حفظ عضله ضروری است.

• اگر در شهرشان امکان ویزیت اولیه نیست، می‌توانند به‌صورت آنلاین با جراحان چاقی مشورت کنند و آزمایش‌ها را در شهر خود انجام دهند و برای جراحی به مرکز مجهز در تهران یا شهر دیگر مراجعه کنند.

جمع‌بندی

با توجه به شاخص بالای چاقی، زخم‌های پا و تأکید پزشک بر کاهش وزن، جراحی چاقی برای برادر شما کاملاً منطقی و ضروری است.
اگر وضعیت عمومی اجازه دهد، بای‌پس معده گزینه‌ اول و در صورت نیاز به روش ساده‌تر، اسلیو معده مناسب است.
پیش از هر اقدامی، مشاوره کامل پزشکی، بررسی ریسک‌های قلبی و عروقی، و آماده‌سازی تغذیه‌ای الزامی است.

این مسیر، با انتخاب صحیح تیم پزشکی و مرکز درمانی، می‌تواند شروعی مهم برای بهبود کیفیت زندگی برادرتان باشد.

این جواب توسط هوش مصنوعی و بر اساس تحلیل پاسخ‌های پزشکان رویینو به سوالات مشابه تولید شده است. مبنای نهایی، پاسخ مستقیم پزشکان به سوال شما است.
مجتبی هاشم زاده
دکتر مجتبی هاشم زاده
جراح عمومی
25 اردیبهشت 1403

باسلام

با انجام عمل اسلیو ساسی امکان کاهش وزن تا ۱۰۰ کیلو مقدور می باشد

مصطفی آگاه
دکتر مصطفی آگاه
جراح پلاستیک
28 اردیبهشت 1403

به نظر میرسد اسلیو برای ایشان مناسب باشه اما حتما باید یک مشاوره دقیق انجام بدین قبل از جراحی

شما هم سوال دارید؟

از بهترین متخصص‌ها و پزشکان زیبایی رایگان پاسخ بگیرید.

تاپیک‌های مرتبط

تبادل نظر اسلیو معده
مریم

من ۱۴ سالمه و اضافه وزن شدید دارم و نمی‌تونم جراحی کنم تا لاغر شم. ورزش نمی‌تونم بکنم چون پاهام مشکل داره و درد میاد. یه راه حل بده.

4پاسخ
heliahelia

از وقتی یادم میاد همیشه بدنم تپل بوده، ولی یه سالی هست که چاقی کل بدنم شدیدتر شده. شونه‌هام، سینه‌هام، شکم و ران، همه با هم درگیرن. حتی موقع نشستن احساس خستگی دارم. نمی‌دونم این فقط چاقیه یا کم‌کاری یه چیزی مثل تیروئید یا متابولیسم.

3پاسخ
springspring

من ۲۹ سالمه و احساس می‌کنم دیگه از سر تا پام چاق شده. قبلاً فقط پایین‌تنم درشت بود ولی الان حتی بازو و صورتم هم خیلی پف کرده. رژیم می‌گیرم، چند کیلو کم می‌کنم ولی دوباره برمی‌گرده. نمی‌دونم مشکل از تغذیمه، خوابمه، یا یه چیز دیگست که باید پیگیری شه. خسته شدم واقعا دیگه.

3پاسخ
موسوی

قد من ۱۵۵ و وزنم بعد از زایمانم سال ۹۶ بین ۶۵ تا ۷۲ متغیر بوده. سال ۱۴۰۱ با رژیم تونستم وزنم رو تا ۵۸ بیارم اما حالات صورتم بهم ریخت و رژیم رو رها کردم، اما رعایت داشتم. متاسفانه از تابستون ۱۴۰۳ رعایت غذایی نداشتم و عدم تحرک، هردو باعث شد تا وزنم تا ۷۴ اضافه شه. الان یه ماهه ورزش رو شروع کردم، اما

7پاسخ
مدینه

سلام، من میخوام یه عمل انجام بدم که ۵۰ درصد معده‌مو بردارم، آیا همچین چیزی امکان‌پذیره؟ 

5پاسخ
سین

سلام، یه مکمل به اسم «ویت مث» بهم دادن و گفتن که برای لاغری خوبه. واقعاً ویت مث لاغر می‌کنه یا چاق؟

4پاسخ
راه‌حل‌های مرتبط با این تاپیک
اسلیو معده
اسلیو معدهاسلیو معده
عکس های اسلیو معده

91 عکس قبل و بعد